CO² - derfor bør du elske den udskældte gasart

CO² - derfor bør du elske den udskældte gasart

I disse klimatider hører vi igen og igen, at CO² er vores fjende nummer et, som er medskyldig i nogle af de klimaforandringer, vi ser.
Men faktisk er CO² ikke kun noget, der skader os. 
CO², eller kuldioxid, spiller en vigtig rolle i din vejrtrækning.
Mens det ofte betragtes som en affaldsprodukt, der skal fjernes fra kroppen, kan en passende mængde CO² i luftvejene faktisk have positive virkninger på din vejrtrækning og sundhed.
 
Her er nogle grunde til, hvorfor CO² kan være godt for din vejrtrækning:
 

 1. Regulering af åndedrættet
  CO²-niveauet i kroppen hjælper med at regulere din åndedrætsfunktion, så du trækker vejret bedst muligt. Når niveauet af CO² i blodet stiger, bliver din vejrtrækning dybere og mere effektiv.

 2. Forbedring af lungekapacitet
  CO² kan hjælpe med at øge din lungekapacitet. Når du trækker vejret ind, optages ilt i blodet, og når du ånder ud, frigives CO². Ved at trække vejret mere langsomt og dybt kan du øge mængden af CO² i kroppen og træne dine lunger til at optage mere ilt.

 3. Reduktion af stress og angst 
  CO² har også en beroligende effekt på kroppen og hjælper med at reducere følelser af stress og angst. En højere mængde af CO² i kroppen aktiverer dit parasympatiske nervesystem, som er ansvarligt for at sænke stressniveauet og fremme afslapning og ro.

 4. Forbedring af sportspræstation 
  CO² kan også hjælpe med at forbedre din sportspræstation ved at øge din iltudnyttelse. Når du træner, har din krop brug for mere ilt til at levere energi til dine muskler. CO² kan hjælpe med at øge blodgennemstrømningen og ilttilførslen til musklerne, hvilket kan forbedre din præstation.
 
Det er vigtigt at bemærke, at et for højt niveau af CO² kan have negative virkninger på din sundhed, såsom hovedpine, svimmelhed og kvalme.
 
Derfor er det vigtigt at sørge for, at du trækker vejret på en måde, der opretholder en passende mængde af CO² i kroppen, men ikke for meget.
Det er det, vi arbejder med i vejrtrækningstræningen. 
Tilbage til blog

Få skræddersyet dit træningsprogram

Det er vigtigt at finde frem til de helt rigtige øvelser, der passer til dine udfordringer, ønsker og dit overskud - så du faktisk lykkes med træningen!

Jeg sammensætter dit personlige vejrtrækningstrænings-program og holder dig til ilden, så du ikke mister motivationen.

Førstehjælp til din vejrtrækning

I shoppen finder du masser af gode produkter, der støtter dig til at få dit livs bedste vejrtrækning.

1 af 4