Træn din vejrtrækning og få bedre helbred - sænk stress, angst og uro, få færre smerter og bedre kropsholdning

7 grunde til, hvorfor du skal træne din vejrtrækning

At træne din vejrtrækning kan have mange positive virkninger på din fysiske og mentale sundhed. Her er syv grunde til at overveje at inkludere vejrtrækningstræning i din daglige rutine:

 1. Mindre stress, angst og uro i kroppen
  Dyb vejrtrækning kan hjælpe med at sænke stressniveauet og reducere følelser af angst og spænding. Ved at trække vejret dybt og kontrolleret kan du sænke dit blodtryk og reducere produktionen af stresshormoner.

 2. Forbedrer din åndedrætsfunktion
  Det giver lidt sig selv, men træning af din vejrtrækning kan forbedre din lungekapacitet og øge din generelle åndedrætsfunktion. Ved at lære at trække vejret mere effektivt kan du også reducere risikoen for at udvikle åndedrætsproblemer som astma og KOL.

 3. Sov godt
  Dyb vejrtrækning og afslapningsøvelser kan hjælpe med at forbedre søvnkvaliteten. Ved at tage dybe og langsomme vejrtrækninger før sengetid kan du reducere spændinger og roe dit sind, hvilket kan hjælpe dig med at falde i søvn og sove bedre.

 4. Øger din evne til at fokusere
  Vejrtrækningstræning kan hjælpe med at øge din opmærksomhed og fokus. Ved at fokusere på din vejrtrækning og tage dybe og langsomme åndedrag kan du træne din hjerne til at være mere opmærksom og til stede i nuet.

 5. Giver dig mere energi
  Træning af din vejrtrækning kan hjælpe med at øge dit energiniveau og reducere følelsen af træthed. Ved at tage dybe og kontrollerede vejrtrækninger kan du øge ilttilførslen til dine celler, hvilket kan øge dit energiniveau.

 6. Forbedrer din kropsholdning
  Vejrtrækningstræning kan hjælpe med at forbedre din kropsholdning og styrke dine mavemuskler. Ved at lære at trække vejret mere effektivt kan du også øge din kropsbevidsthed og reducere risikoen for rygsmerter og andre muskelsmerter.

 7. Gør dig mere afslappet
  Dyb vejrtrækning og afslapningsøvelser kan hjælpe med at reducere stress og øge følelsen af afslapning og velvære. Ved at tage dybe og langsomme vejrtrækninger kan du roe dit sind og slappe af i din krop.
Tilbage til blog

Få skræddersyet dit træningsprogram

Det er vigtigt at finde frem til de helt rigtige øvelser, der passer til dine udfordringer, ønsker og dit overskud - så du faktisk lykkes med træningen!

Jeg sammensætter dit personlige vejrtrækningstrænings-program og holder dig til ilden, så du ikke mister motivationen.

Førstehjælp til din vejrtrækning

I shoppen finder du masser af gode produkter, der støtter dig til at få dit livs bedste vejrtrækning.

1 af 4